Lopen kunta

Kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminta

Lopen kunnassa kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminta järjestetään ensisijaisesti kunnan omana toimintana. Erityissyistä, jos esim. asuminen on järjestetty toisessa kunnassa, voidaan työ- ja päivätoiminta järjestää ostopalveluna.

Lopen kirkonkylässä toimii kunnan oma kehitysvammaisten työ- ja päivätoimintakeskus Kuusela, joka tarjoaa työ- ja päivätoimintaa yli 16-vuotiaille kehitysvammaisille. Toiminnassa on mukana 14 kehitysvammaista, mielenterveyskuntoutujia sekä sosiaalisessa kuntoutuksessa ja kuntouttavassa työtoiminnassa olevia henkilöitä. Henkilökuntana on kaksi ohjaajaa. Kuuselassa on mahdollisuus toimintaan viikon jokaisena arki­päivänä klo 9-15.

 Seuraa meitä facebookissa 

Työtoiminta

Työtoiminta tarjoaa työskentelymahdollisuuksia kehitysvammaisille siten, että riittävästi huomioidaan heidän yksilölliset tarpeensa. Tämä lisää heidän psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista elämänsisältöään sekä vahvistaa ja voimistaa heidän itsetuntoaan.

Työtoiminta on yksi kuntoutuksen muoto, jolla kehitysvammainen kokee itsensä mahdollisimman tasa-arvoiseksi muiden kuntalaisten kanssa. Toiminnan muotoina on mm. erilaiset tekstiilityöt, pienimuotoiset puutyöt ja ulkotyöt.

Työ- ja päivätoiminta sekä siihen liittyvät kuljetukset on asiakkaille maksutonta erityis­huoltoa. Asiakas maksaa ateriasta hinnaston mukai­sen maksun. Ateriamaksu sisältää lounaan sekä aamu- ja päiväkahvin.

Päivätoiminta

Päivätoiminnan tarkoituksena on tarjota virikkeellistä päivätoimintaa niille kehitysvammaisille, jotka vamman laadun tai muun syyn takia eivät voi osallistua varsinaiseen työtoimintaan.

Työ- ja päivätoimintaan hakeudutaan sosiaali­työntekijän kautta.

Yhteystiedot

 • Kuuselan työ- ja päivätoimintakeskus
  p. 040 330 6071, 040 330 6072
  lopen.kuusela(at)loppi.fi

 • sosiaaliohjaaja Hanna Västilä, esimies
  p. (019) 758 6108 tai 050 348 1902
  hanna.vastila(at)loppi.fi

 • sosiaalityöntekijä Raisa Ketonen
  p. (019) 758 4245
  raisa.ketonen(at)riihimaki.fi
 •  
   In ENglish     auf DEutsch     по-русски In RUssian
 
 
  Lopen kunta

  Yhdystie 5
  12700 LOPPI  

  Fax   019 758 6021
  Sähköposti 
  lopen.kunta (at) loppi.fi

  Kunnantalo avoinna:
  ma–pe klo 8–16

  Palvelupiste:
  Puh. 019 758 6006
 
  Yhteystiedot 
 
  Henkilökunnan  
  sähköpostipalvelu

  POLIISI

  TERVEYDEN- JA SAIRAANHOITO

  

  


 15.04.2015