Kormun ja Launosten kylien kehittämissuunnittelu käynnistyy kuntalaiskyselyllä

19.9.2023

Lopella käynnistyy syksyn aikana alueellisten kehittämissuunnitelmien tekeminen. Työ on jo aloitettu Kormun ja Launosten kylistä. Kormun-Launosten suunnitelma valmistuu vuoden loppuun mennessä, ensi vuonna vuorossa ovat Läyliäinen ja kirkonkylä. Taajamien ja kylien elinvoimaisuus on yksi Lopen kunnan strategian painopisteistä.

Suunnitelmien tavoitteena on taajamien kehittäminen parantamalla alueiden viihtyvyyttä, houkuttelevuutta ja turvallisuutta. Kehittämiskohteet ovat asukkaiden arkeen liittyviä asioita, vaikkapa liikenneturvallisuuden kehittäminen. Valmis kehittämissuunnitelma toimii pohjana päätöksentekoon sekä tuleviin kaavahankkeisiin.

Kehittämissuunnitelman tekeminen käynnistyy Kormun ja Launosten alueen asukkaille ja yrityksille suunnatulla kyselyllä. Kyselyllä selvitetään mahdollisia kehittämiskohteita ja se toteutetaan verkkokyselynä.  Linkki kyselyyn löytyy tämän tiedotteen lopusta. Kysely on  auki 15.10.2023 asti. Mikäli laitteita ja nettiyhteyttä ei kotoa löydy, kyselyyn voi vastata myös kirjaston yleisöpäätteellä. Vastausapua voi pyytää myös vaikkapa naapurilta, vinkkaa projektia vetävä maankäyttöpäällikkö Werner Franzen.

Alueellisten kehittämissuunnitelmien valmistelussa Lopen kunnan yhteistyökumppanina toimii Ramboll Oy.

Werner Franzén

maankäyttöpäällikkö

kaavoitus, tontit, elinvoima, yritystontit, maankäyttö