Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma Suviseurat Lopella 1,-4.7.2022

31.5.2022
Suviseuraväkeä Torniossa vuonna 2016

Suviseuraväkeä Torniossa vuonna 2016. kuva Suviseurojen viestintä.

Vanhoillislestadiolaisten vuosittainen kesäjuhla kokoaa yhteen kymmeniä tuhansia ihmisiä Lopelle 1.­– 4.7.2022. Suviseurat pidetään Räyskälän lentokenttäalueella, samalla paikalla kuin kymmenen vuotta sitten.

Suviseuroihin on kaikille vapaa pääsy

Suviseurakaupunki rakennetaan talkootyönä pääosin vapaaehtoisvoimin. Seura-alue on n. 185 hehtaaria.  Keskuskentältä löytyy tarvittavat palvelut, jotta Suviseuroihin olisi kaikkien helppo tulla. Monipuolisesta ruokahuollosta vastaa ravintola, grilli, kioskit ja jäätelökioskit. Seura-alueelta löytyy myös hyvin varustettu myymälä, suihkut, lastenhoitotilat sekä ekologiset bajamaja-wc:t.

Kohdennetuin palveluin huolehditaan myös vanhuksista, lapsista, välitöntä sairaanhoitoa tarvitsevista, kansainvälisistä seuravieraista sekä median edustajista.

Seuravieraat voivat majoittua alueella teltoissa, asuntovaunuissa ja -autoissa. Koulumajoitusta järjestetään Karkkilan, Hämeenlinnan, Forssan ja Lopen alueen kouluissa. Järjestelyorganisaatio toivoo, että myös yksityiset vuokraisivat mökkejään ja asuntojaan mahdollisuuksiensa mukaan suviseuravieraiden käyttöön. Vuokranantajat voivat välittää kohteitaan Suviseurojen verkkosivuilla.

Suviseurojen sanoman keskiössä on lapsenkaltainen usko

Suviseurojen ohjelma koostuu seurapuheista, yhdessä laulamisesta sekä kohtaamisista.  Seurapuheissa välittyy turvallinen sanoma syntien anteeksiantamuksesta ja kutsu uskomaan. Vanhoillislestadiolaisuus on Suomen evankelisluterilaisen kirkon herätysliike, jonka hengellinen opetus perustuu Raamattuun.

Lopen Suviseurojen tunnuslause Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta (Mark. 10:14) muistuttaa uskon yksinkertaisuudesta. Sanoma rohkaisee luottamaan kaikkivaltiaan Jumalan huolenpitoon ja johdatukseen epävarman ajan keskellä.

Tunnuslauseen inspiroimana seurakentälle toteutetaan juhlaportti lasten ja nuorten yhteisötaiteellisissa työpajoissa. Juhlaportti on seurakentän keskellä kohoava elementti, jonka on suunnitellut Suviseurojen opastetoimikunnan työryhmä. Lapset ja nuoret ovat olleet keskeisessä roolissa myös seurateltan puhujankorokkeen taiteilussa.

Suviseuroista voi lukea lisää verkkosivuilta 

teksti Suviseurojen viestintä

 

 

 

Read also