Elmolan kuntosalilla otetaan käyttöön perhekortti

15.9.2022 Liikunta

Elmolan kuntosalille voi ostaa 3.10.2022 alkaen perhekortin/avaimen. Perhekortin hinnalla salille pääsee yksi huoltaja ja yksi 7.-luokkalainen – 17-vuotias nuori. Nuoren kuntosaliharjoittelu edellyttää siten myös huoltajan tai valmentajan läsnäoloa. Kuntosalin avain lunastetaan Palvelupiste Rosamundasta (Kunnankirjasto, Kauppakatu 3).

Ohjeita nuoren kuntosaliharjoitteluun

Kuntosaliharjoittelussa on kiinnitettävä huomiota kasvuikäisillä turvalliseen suoritustekniikkaan. Laitteilla tehty kuntosaliharjoittelu on suhteellisen turvallista myös kasvuikäiselle, kun taas vapailla painoilla tehty harjoittelu haastaa laitteita enemmän kehonhallintaa ja suoritustekniikka, joka onkin kasvuikäisen harjoittelussa oleellinen asia.

Kasvuikäisten nuorten kuntosaliharjoittelussa on huomioitava yksilöllisyys ja harjoittelussa tulee kiinnittää huomiota harjoitteluohjelmaan, sen tulisi olla aina ammattilaisen tekemä ja ohjaama. Harjoitusohjelmassa tulee huomioida yksilöiden kuntotaso, harjoitusikä ja -taidot sekä nuoren fyysinen ja psyykkinen kehitystaso. Harjoittelun nousujohteisuudessa tulee kiinnittää ensisijaisesti huomiota suoritustekniikkaan. Kasvuikäisten nuorten kuntosaliharjoittelun aloittamisessa vastuksen tulisi olla melko alhainen. Harjoittelu tulisi aloittaa kehonpainoharjoittelulla, vastuskuminauhoilla ja kuntopalloilla tehtävillä harjoitteilla.

Nuorten yläkouluikäisten kuntosaliharjoittelusta on aina vastuussa oma vanhempi tai huoltaja ja hänen tulee olla aina paikalla nuoren harjoittelussa tai hänen valtuuttamansa valmentaja.

Hinnasto

  • 35 € / kuukausi
  • 110 € / 6 kuukautta
  • 185 € / 12 kuukautta

Vapaa-aikalautakunta 19.4.2022/§ 19 päätti kuntosalin käyttäjien ikärajan laskemisesta myös alle 15-vuotiaisiin yläkouluikäisiin nuoriin lautakunnan jäsen Tiia Hervalan aloitteesta.

Elmolan kuntosali

Opintie 2-4
12700 Loppi
Käynti koulukeskuksen takakautta.

 

Satu Suomalainen

liikuntasuunnittelija