Uudet rivitalokodit Launosissa

Lopen kunta ennakkomarkkinoi Launosiin sijoittuvia rivitalokoteja osoitteessa Åvikintie 1. Tulevat kodit sijaitsevat upealla peltomaisemaan rajoittuvalla tontilla.

Rivitalojen rakentamisessa kokeillaan uutta toimintamallia, jossa kunta etsii eri ikäisiä asukkaita ja osallistaa heitä kyselyn avulla asuntojen suunnittelussa. Kun riittävä määrä asukkaita on saatu kasaan, kunta yhdistää heidät rakennuttajan kanssa. Asuntojen myynti on rakennuttajan vastuulla.

Elämisen unelmia lähellä palveluita

Launonen on yksi Lopen kolmesta taajamasta, joka sijaitsee lähimpänä Riihimäkeä ja moottoritietä.  Alueen ehdottomia vetovoimatekijöitä ovat kylän sydämessä sijaitsevat alakoulu ja päiväkoti.  Lisäksi rivitaloalueen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat kauppa, monipuoliset lähiliikuntapaikat ja kodikas ravintola. Alueen suurimmista valteista on myös sen luonto: kumpuilevat metsäiset maisemat, jotka täytyy kokea uskoakseen. Ja kun kaipaat kaupungin palveluita, Riihimäki on vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä.

Rivitalohankkeen avulla mahdollistamme elämisen ja yrittämisen unelmia luonnon keskellä.

Hankkeen avulla on mahdollista saada toteutettua enintään kolme rivitaloa tontille. Iso tontti (5 930 m²) mahdollistaa sen, että tontin koko rakennusoikeus (890 k-m²) rakennetaan yhteen tasoon, joten tulevat asunnot soveltuvat eri elämänvaiheessa oleville asukkaille.

Lopen kunta pyrkii aikaansaamaan kysyntää vastaavia asumisen monipuolisia ratkaisuja.

Launosten kylää kehitetään yhdessä asukkaiden ja alueen yrittäjien kanssa. Alueelle on juuri valmistunut kehittämissuunnitelma.

Miten pääset mukaan?

Mahdolliset tulevat asukkaat voivat antaa verkkokyselyssä palautetta, ja esittää toiveita asuntojen koosta ja niiden ominaisuuksista. Kysely löytyy tämän sivun vasemmasta reunasta.

Kiinnostuneille järjestetään myös asukastilaisuuksia, jossa he pääsevät kuulemaan hankkeesta suoraan rakentajalta ja kunnan edustajilta.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Launosten Åvikintien rivitalohanke?

Launosten rivitalohanke on Lopen kunnan ainutlaatuinen osallistuva asuinrakennushanke, joka sijoittuu Launosten taajamaan, osoitteeseen Åvikintie 1. Hankkeessa keskitytään luomaan viihtyisiä ja ympäristöön soveltuvia rivitalokoteja, jotka sijaitsevat lähellä luontoa, koulua ja muita palveluita. Hanke tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden asukkaille osallistua asuntojensa suunnitteluun.

Kuinka pääsen osallistumaan hankkeen suunnitteluun?

Rakentamisen on suunniteltu alkavan vuoden 2025 alussa, ja ensimmäisen vaiheen odotetaan valmistuvan vuoden 2026 loppuun mennessä. Aikataulu voi muuttua projektin edetessä, ja päivitetyt tiedot löydät aina hankkeen verkkosivuilta.

Mitkä ovat asuntojen hinnat?

Asuntojen hinnat määräytyvät lopullisten suunnitelmien, asuntojen koosta ja varustelutasosta riippuen. Tarkempaa tietoa hinnoittelusta ja mahdollisista rahoitusvaihtoehdoista julkaistaan, kun suunnitelmat ovat edenneet pidemmälle.

Mitä palveluita lähialueelta löytyy?

Launosten rivitalohankkeen lähialue tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten alakoulun 200 metrin päässä, päiväkodin, lähikaupan, hyvät lähiliikuntamahdollisuudet ja ravintolan. Lisäksi alueen luonnonkauneus, kuten harjuinen metsämaasto, tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja vapaa-ajan viettoon.

Kuinka voin pysyä ajan tasalla hankkeen edistymisestä?

Voit pysyä ajan tasalla hankkeen edistymisestä seuraamalla Lopen kunnan sosiaalisen median kanavia ja tarkistamalla säännöllisesti hankkeen verkkosivuston päivitykset.

Mikä on Lopen kunnan rooli hankkeessa ja onko rivitalohankkeelle valittu rakentaja?

Kunnan rooli hankkeessa

Kunnan tehtävänä on ennakkomarkkinoida ja viestiä Åvikintien rivitalohankkeesta, tuoden yhteen potentiaaliset asukkaat ja rakentajan. Kunta toimii yhdistävänä lenkkinä, varmistaen, että hankkeen suunnittelussa otetaan huomioon tulevien asukkaiden toiveet ja tarpeet. Lisäksi kunta tekee esisopimuksen tonttikaupasta valitun rakennusliikkeen kanssa, mikä on tärkeä askel hankkeen toteutumisessa.

Valittu rakentaja

Kyllä, hankkeelle on valittu rakentaja. Yritys on tunnettu laadukkaista rakennushankkeistaan. Tämä paikallinen rakennusliike on luotettava yritys, jolla on pitkä kokemus alalta ja hyvä maine. Rakentaja toteuttaa hankkeen, ja tulevat asukkaat solmivat asuntokaupan suoraan hänen kanssaan. Lisätietoja rakennusliikkeestä ja yhteistyömme yksityiskohdista julkaistaan hankkeen edetessä.

Werner Franzén

maankäyttöpäällikkö

Parhaiten tavoittaa sähköpostilla. Mikäli haluat tavata, sovi etukäteen tapaamisaika soittamalla tai viestillä.