Asuminen ja ympäristö

Puoli tuntia pääkaupunkiseudulta, keskellä Etelä-Suomea sijaitseva Loppi on turvallinen paikka elää ja asua. Loppi sijaitsee lähellä luontoa ja silti koko seutukunnan kaikki palvelut ovat vain kivenheiton päässä. Ota siis yhteyttä ja tule elämään vähän parempaa arkea keskelle kasvu-Suomea!

Lopen rakennusvalvonnalla sekä ympäristönsuojelussa on käytössä neuvontapyyntölomake, jota pyydämme käyttämään henkilökohtaisen sähköpostin sijaan. Lomake löytyy osoitteesta www.lupapiste.fi.

 • Linkissä löytyy TM-Rakennusmaailman mitä Avaimet käteen – Muuttovalmis – tarkoittaa. Onko hanke sittenkään valmis?

  Hankkeet ei pääty, ennen kuin rakennusvalvontaviranomainen on tilattu paikalle vastaavan työnjohtajan toimesta, ja lisäksi läsnä olisi hyvä olla hankkeeseen ryhtyvät/luvan hakijat.  Loppuun asti saatetusta – hyväksytystä katselmuksesta rakennusvalvonnan loppukatselmuspöytäkirja kuittaa luvan käsitellyksi ja vastaavien työnjohtajien vastuut.
  Pätevä työnjohtaja on tietoinen tästä toimintatavasta ja osaa ottaa yhteyttä luvan voimassaoloaikana hyvissä ajoin rakennusvalvontaan.
  Maankäyttö- ja rakennuslaissa 132    122 f § (17.1.2014/41)
  Työnjohtajan tehtävän alkaminen ja päättyminen

  Vastaavan työnjohtajan ja erityisalan työnjohtajan tehtävät ja vastuu alkavat välittömästi sen jälkeen, kun hänet on hyväksytty tai ilmoitus työnjohtajana toimimisesta on jätetty, ja päättyvät loppukatselmukseen. Työnjohtaja voi vapautua tehtävästä ennen loppukatselmusta vain pyytämällä kirjallisesti rakennusvalvontaviranomaiselta vapautusta tai siten, että rakennusvalvontaviranomainen hyväksyy toisen henkilön työnjohtajan tilalle.

  Kun jotain pystytetään:
  Rakennuslupahankkeet
  Toimenpidelupahankkeet – mm. jätevesi- ja maalämpöhankkeet ennen maapeittoa
  Toimenpideilmoitus – maininta päätöksessä