Kunnantalon ympäristö uudistuu kevään aikana

27.4.2023 Tekninen toimi

Kunnantalon ja S-Marketin ympäristö tulee muuttumaan kevään ja alkukesän aikana S-Marketin laajennustöiden myötä.  Hanke käynnistyy viikolla 17, kun Hämeenmaan Kiinteistöt Oy aloittaa hulevesiviemäröinnin uusimisen omalla tontillaan. Työt etenevät kunnan ja Hämeenmaan yhteishankkeena vapun jälkeen.   S-marketin ja kunnantalon paikoitusalueet rajataan työmaa-aitauksilla töiden ajaksi.

Kunnantalon ja sen pohjoispään asiakaspaikoitus suljetaan hetkellisesti työmaana asiakasliikenteeltä  2.-3.5.2023 puuston kaatamisen ajaksi. Rakentamistyön ajaksi 15.5.2023 alkaen pysäköintipaikka on pois käytöstä noin kuukauden ajan. Asiakaspysäköinti ohjataan kunnantalon käyntiovien edustalla oleviin piha-alueen paikoituksiin. Henkilökunta pysäköi autonsa esimerkiksi yleisen paikoituksen alueelle vanhalle torille.

Yhdystien liikenneväylän, kunnantalon ja kirjaston pihan edustalla tehdään ikääntyneen puuston poistamista.  Tilalle istutetaan pienempää puustoa, joka antaa alueelle väriä keväin ja syksyin. Lisäksi kunnantalon ja kirjaston pihojen pihakiveyksiä ja valaistusta tullaan korjaamaan, minkä myötä alueen ilme siistiytyy. Kunnantalon ympäristön kehittäminen on osa kirkonkylän yleisilmeen siistimistä. Asia nousi esille mm. keväällä toteutetussa kuntalaiskyselyssä.

Kunnantalon ja S-Marketin väliin syntyy asemakaavamuutoksen myötä uusi katualue, joka nimetään Heikki Mikkolan kaduksi. Nimeäminen perustuu valtuustoaloitteeseen, jossa esitetään tien nimeämistä loppilaisen motocross-legendan mukaan.

Pahoittelemme alueen muutostöistä aiheutuvaa tilapäistä häiriötä.

Tapio Jokela

tekninen johtaja