Lopen kunnan uudet verkkosivut on julkaistu

13.6.2022

Tervetuloa Lopen kunnan uudistuneille verkkosivuille!

Lopen kunnan uusi verkkosivusto on julkaistu 14.6.2022. Uudistuksella haluamme palvella kuntalaisia, vapaa-ajan asukkaita ja kunnassamme vierailevia matkailijoita. Uusi sivusto on edeltäjäänsä visuaalisempi ja selkeämpi. Visuaalisuudellaan sivut tukevat myös kunnan markkinointia ja mielikuvaa Lopesta aktiivisena maalaiskuntana. Värimaailmasta löytyy Lopen vaakunasta tuttu punainen. Visuaalinen ilme tulee vielä muuttumaan vuoden 2023 puolella kunnan brändiuudistuksen myötä.

Kuulemme mielellämme, mitä mieltä olet sivustomme uudistuksesta. Miten onnistuimme, menikö jokin mönkään? Puuttuuko joku asia tai se on vaikeasti löydettävissä. Verkkopalvelut sisällöt täydentyvät vielä kesän ja alkusyksyn aikana.

Uusi sivusto toimii mobiililaitteilla ja tavoittaa jokaisen

Uudella sivustolla on teknisten vaatimusten osalta otettu huomioon sivustojen alati lisääntynyt mobiilikäyttö. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nyt myös meidän verkkosivujamme voi vaivattomasti selata matkapuhelimella ja tabletilla.

Lisäksi sivustolla on otettu huomioon saavutettavuusdirektiivin kriteerit. Saavutettavuus on olennainen osa julkisten palveluiden digitalisointia, sillä saavutettavaa verkkopalvelua pystyy käyttämään, vaikka ei näkisi tai kuulisi tai pystyisi käyttämään kahta kättä ja kymmentä sormea sujuvasti. Saavutettavan sisällön myötä ketään ei jätetä verkkopalvelun ulkopuolelle.

Verkkosivujen uusiminen on tehty yhteisenä projektina Hausjärven kunnan kanssa, joten Hausjärven verkkosivut julkaistaan samaan aikaan.

Tapahtumakalenteri on nyt Häme Events

Muitakin uudistuksia on luvassa. Niiden joukkoon kuuluu vanhasta, kunnan omasta tapahtumakalenterista luopuminen. Jatkossa alueellisista tapahtumista ilmoitetaan koko Kanta-Hämeen kattavan hameevents.fi – sivuston kautta, josta tapahtumatarjontaa voi myös selata. Omalla verkkosivullamme näkyy vain loppilaisten tahojen järjestämät tapahtumat. Toivomme, että tapahtumien tuottajat ottavat kalenterin aktiiviseen käyttöön.

Eija Heinonen

viestintäsuunnittelija