Yritysneuvonta siirtyy kunnan toiminnaksi 2025 alussa

7.6.2024 Elinvoima

Vuoden 2025 alussa työvoimapalvelujen järjestämisvastuu siirtyy työ- ja elinkeinotoimistoilta kunnille. Uudistuksen myötä Hyvinkää kuuluu Keski-Uudenmaan työllisyysalueeseen, kun taas Riihimäki, Loppi ja Hausjärvi kuuluvat Etelä-Hämeen työllisyysalueeseen. Työllisyysalueuudistus luo alueille uusia yhteistoimintamalleja myös yrityspalveluissa ja yritysneuvonnassa.

Vuonna 2009 perustettu YritysVoimala Oy on toiminut menestyksekkäästi Hyvinkään ja Riihimäen kaupunkien sekä Hausjärven ja Lopen kuntien alueella. Yhtiö on keskittynyt erityisesti yritysneuvontaan yrityksen elinkaaren eri vaiheissa ja talousalueen elinkeinoelämän aktiiviseen kehittämiseen.

YritysVoimala Oy:n roolista uudistuksen jälkeen on omistajakunnissa käyty keskusteluja, ja niiden pohjalta on tultu johtopäätökseen, että yritysten perusneuvonta toteutetaan jatkossa kuntien omana toimintana. Tällöin samaan tarkoitukseen perustettu erillinen osakeyhtiö ei ole enää tarkoituksenmukainen, ja sen toiminta kannattaa päättää.

Kesäkuun alussa Hyvinkään kaupunginhallitukselle sekä Lopen ja Hausjärven kunnanhallituksille esitetään YritysVoimalan toiminnan lakkaamista 31.12.2024. Riihimäellä päätöksenteko kuuluu Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:lle. Vuoden 2025 alusta lähtien kunnat vastaavat yritysneuvontapalveluiden järjestämisestä. Kuluvan vuoden loppuun YritysVoimalan toiminta jatkuu täydellä teholla ja se palvelee asiakkaita kuten tähän asti.

Riihimäki, Loppi ja Hausjärvi jatkavat neuvotteluja, kuinka yritysneuvonta organisoidaan vuoden 2025 alusta alkaen seutukunnan yritysten parhaaksi.

 

Lisätiedot

Riihimäen kaupunginjohtaja Jouni Eho, jouni.eho@riihimaki.fi
Hausjärven kunnanjohtaja Pekka Määttänen pekka.maattanen@hausjarvi.fi
Lopen kunnanjohtaja Mikko Salmela mikko.salmela@loppi.fi
Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Samuel Koivisto samuel.koivisto@riihimaki.fi

 

Lue myös