Liikuntaneuvonta järjestää verkkoluentoja hyvinvoinnin eri teemoilla

13.11.2023 Liikunta

Liikuntaneuvontahanke mahdollistaa kaikille kuntalaisille marraskuussa useita asiantuntijaluentoja hyvinvoinnin eri teemoilla. Luvassa on neljä 30-45 minuutin mittaista striimattua luentoa eri teemoilla sekä yksi yksittäinen tunnin luento palautumisesta ja psyykkisestä hyvinvoinnista. Striimit ja luento ovat etänä Teamsin välityksellä ja tallenteet ovat katsottavissa kaksi viikkoa päättymisen jälkeen. Linkit osallistumista varten sekä luentojen tallenteet julkaistaan liikuntaneuvonnan verkkosivulla.

Vuorotyö haastaa arkirytmin ja jaksamisen

Keskiviikkona 1.11. klo 14:00-14:30 järjestettävän luennon keskiössä ovat vuorotyön vaikutukset jaksamiseen ja hyvinvointiin. Odotettavissa on keskustelua muun muassa terveellisten elintapojen sovittamisesta ja mielekkään arjen rakentamisesta vuorotyön rinnalle. Lisäksi luvassa on käytännön vinkkejä ja neuvoja, joiden avulla jokainen voi parantaa jaksamistaan ja suorituskykyään, vaativista työolosuhteista huolimatta. Tilaisuuden keskustelijoina: Sampsa Kivistö, terveysliikunnan asiantuntija, Sampsa Puttonen, työ- ja organisaatiopsykologian professori ja Elina Rautanen, työhyvinvoinnin asiantuntija

Lisäksi marraskuussa kolme striimattua luentoa eri teemoilla

8.11. klo 14 Päivä lasten kanssa – kuinka tukea hyvinvointia opetus- ja kasvatustyössä rehtori Sami Varis

22.11. klo 14 ”Pitäisi, mutta” – syndrooman koodinpurku liikuntaneuvoja Sohvi Brandt

29.11. klo 14 Jomottaako? Eroon jumeista parilla minuutilla päivässä OMT fysioterapeutti Janne Säkkinen

Kaikille luennoille tulee linkit noin kaksi viikkoa ennen kutakin striimiä ja ne on löydettävissä liikuntaneuvonnan verkkosivulta.

Liikunta palautumisen ja psyykkisen hyvinvoinnin tukena -asiantuntijaluento

Maksuton asiantuntijaluento työikäisille verkossa 16.11.2023 klo 10:00-11:00. Luennolla käydään läpi, mitkä tekijät tukevat kuormituksen ja palautumisen tasapainoa, ja mitkä häiritsevät tätä suhdetta? Luennolla avataan myös työikäisille suunnatut liikkumissuositukset sekä pohditaan liikunnan roolia mielen hyvinvoinnin ja jaksamisen näkökulmasta. Koulutuksen lopussa on mahdollisuus kysymyksille.

Linkki Teams-luennolle sekä luennon tallenne löytyy liikuntaneuvonta verkkosivulta. 
Lisätietoa luennosta Merja Palkama, merja.palkama@eslu.fi

Veera Tulonen

liikuntakoordinaattori

Liikuntaneuvonnan käynnistäminen Lopella -hanke