Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvontahanke jatkuu Lopella vuonna 2024

Liikuntaneuvonta on yksilöllistä, ammattilaisen antamaa ohjausta liikunnalliseen elämäntapaan. Siinä otetaan huomioon liikunnan lisäksi ravitsemus, palautuminen sekä kokonaisvaltaisesti elämäntilanne. Liikuntaneuvonnan on tarkoitus olla pitkäkestoista ja saada aikaan loppuelämän kannalta hyödyllisiä muutoksia. Neuvonnassa keskustellaan asiakkaan lähtökohdista ja tavoitteista. Tarkoituksena on löytää asiakkaalle sopiva tapa liikkua ja toteuttaa terveellistä elämäntapaa. Liikuntaneuvonta on maksutonta.

Lopella liikuntaneuvonta on vielä kehittämisvaiheessa. Huhtikuussa 2023 palvelu käynnistettiin  hankerahoituksen avulla. Vuonna 2024 palvelulle saatiin jatkorahoitus Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Hankerahoitus jatkuu vuoden 2024 loppuun ja tavoitteena on saada juurrutettua liikuntaneuvonta osaksi kunnan palveluita.

Alta voit tutustua tarkemmin oman kohderyhmäsi liikuntaneuvontaan.

 • Väsyttääkö ja tuntuu, ettet oikein jaksa koulupäivän jälkeen mitään? Oletko miettinyt, että haluat aloittaa liikunnan, mutta et tiedä miten?

  Lopella nuorille suunnattu liikuntaneuvonta on suhteellisen vapaamuotoista ja siinä edetään nuorta kuunnellen. Tapaamisissa voidaan liikkua yhdessä tai keskustella ja sitä kautta auttaa löytämään mieleistä liikuntaa. Liikuntaneuvonnassa otetaan liikunnan lisäksi huomioon myös ravitsemus, uni ja palautuminen.

  Voit hakeutua liikuntaneuvontaan yksin tai kaverin kanssa. Isommallakin porukalla voidaan toteuttaa neuvontaa ja käydä läpi esimerkiksi kuntosaliharjoittelua.

  Liikuntaneuvonnan tapaamisia voi olla kerran tai yhteydenpito voi jatkua vaikka puoli vuotta. Tarkoituksena on, että löydät liikuntaneuvojan avulla innon ja kipinän liikkumiseen ja jatkat omatoimisesti terveydestä huolehtimista neuvonnan päätyttyä.

  Mikäli kiinnostaa osallistua tai kaipaat lisätietoja, ota rohkeasti yhteyttä Veeraan viestillä, soittamalla tai sähköpostilla myös Whatsapp on käytössä.

 • Ajatteletko, että liikut sitten kun on aikaa enemmän? Onko oma terveys jäänyt arjen pyörittämisen jalkoihin? Aloitatko tammikuussa kuntokuurin, joka loppuu viimeistään hiihtolomaan? Vaivaako sydän- ja verisuonisairaus tai TULE -ongelmat?

  Liikuntaneuvonta voisi soveltua juuri sinulle. Tavoitteena on saada loppuelämän kannalta hyödyllinen elintapamuutos aikaan ja pysyä virkeänä arjessa. Lopella työikäisten liikuntaneuvonta kestää tavallisesti n. 6-12kk. Tapaamisia on noin kerran kuussa ja asiakkaan kanssa voidaan sopia, onko ne etä- vai livetapaamisia.

  Neuvonta on henkilökohtaista ja siinä otetaan huomioon kokonaisvaltaisesti elämäntilanne. Tarpeen mukaan ja halutessasi tehdään alku- ja lopputestit, joilla seurataan tavoitteen toteutumista. Tapaamiset voivat olla yhdessä liikkumista tai juttelua liikunnasta ja muista elintavoista.

  Tarkoituksena on, että etenet pienin askelin kohti terveempiä elintapoja.

  Ilmoittaudu mukaan ottamalla yhteys Veeraan sähköpostilla tai soittamalla

 • Tuntuuko, että toimintakyky heikkenee? Liikuntaa ei oikein uskalla harrastaa, ettei tee mitään väärin? Olisi kiva saada tietoa lisää ikääntyneiden ravitsemuksesta, unesta ja liikkumisesta?

  Yli 65 –vuotiaille on Lopella tarjolla ryhmämuotoista liikuntaneuvontaa. Siinä käydään läpi liikkumista, unta, ravitsemusta, tasapainoa ja kaatumisen ehkäisyä. Lisäksi ryhmäläisten toiveet huomioidaan liikuntakokeilujen suhteen. Ryhmämuotoisen neuvonnan etuna on vertaistuki samankaltaisessa tilanteessa olevilta. Jokainen kuitenkin tekee omalla tasollaan ja liikkumisen tukena saa olla esim. keppi tai rollaattori.

  Ryhmään tulisi sitoutua koko ajaksi, jolloin saa itse isoimman hyödyn neuvonnasta. Aiheita käsitellään liikuntaneuvojan johdolla ja jokainen voi poimia omaan elämään sopivia tapoja yhdessä pohdituista asioista.

  Tavoitteena on, että ryhmän päätyttyä jatkaisit omalla tahollasi terveempien elintapojen toteuttamista ja pysyisit pidempään toimintakykyisinä ja voisit jatkaa kotona asumista.

  Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa liikkumista!

  RYHMÄ TÄYNNÄ!

   

Maksuton InBody -mittauspäivä kuntalaisille ja kunnan työntekijöille

29.4. klo 10-18 välisenä aikana ajanvarauksella, linkki alempana

Liikuntaneuvonnan kehittämishankkeen mahdollistama maksuton kehonkoostumusmittaus yli 18 -vuotiaille loppilaisille ja Lopen kunnan työntekijöille.

Ota huomioon nämä asiat ennen mittaukseen tulemista:

•Tule paikalle ainoastaan täysin terveenä
•Tule paikalle noin 5 min ennen omaa mittausaikaa, testipäivä on tarkkaan aikataulutettu, älä myöhästy! 15min ajalla testataan maks. 3 henkilöä.
•Mittaus suoritetaan paljain jaloin, joten huomioi se vaatetuksessasi, tilassa on tuoleja, jossa voi riisua kengät ja sukat
•Mikäli tarpeen, käy wc:ssä ennen mittausta, virtsarakon tulisi olla mahdollisimman tyhjä
•Oikean painon mittaamiseksi henkilö riisuu painavat vaatteet, älykellon, kengät ja korut yms.
•Asetu laitteelle mittaajan ohjeiden mukaan
•Kerro mittaajalle ikäsi, pituutesi ja sukupuolesi sekä halutessasi tuloksesi muistiin jatkoa varten ns. id koodi (puhelin numerosi) – numeroa ei jaeta mihinkään se on vain laitteen muistissa.
•Mittauksen ajan ole puhumatta ja seiso rennosti kädet suorana irti vartalosta
•Mittausta ei suositella raskaana oleville tai henkilöille, joilla on sydämentahdistin
•Mittaus ei tunnu kehossasi eikä aiheuta vaaraa

Mittaus suoritetaan Kunnantalon kohtaamispaikassa osoite: Yhdystie 5, 12700 Loppi. Kulku tilaan tapahtuu pääovien kautta, josta on ohjeistus paikalle!

Mikäli ilmoitat ajanvarauksen yhteydessä sähköpostisi, saat vahvistuksen sinne sekä linkin, jolla voit muokata varaustasi.

AJANVARAUS TÄSTÄ

Kunnon Mummola 27.5. klo 10-13 välisenä aikana Lastikassa

Kunnon Mummola on maksuton hyvänmielen tapahtuma kotona asuville eläkeläisille, jossa pääsee testaamaan omaa toimintakykyään ja tutustumaan paikallisiin toimijoihin. Tapahtumassa on asiantuntijoita kertomassa ravitsemukseen ja liikuntaan liittyvistä asioista ja on mahdollista osallistua ohjattuihin pieniin jumppatuokioihin. Paikalliset toimijat esittelevät omia harrastusmahdollisuuksiaan ja kahvipannu on kuumana koko tapahtuman ajan.

Tapahtumapaikkana toimii lähes uunituore Lastikka (Opintie 6). Tila on ulkokengätön eli otatahan sisäkengät/-tossut mukaan. Myös rennot vaatteet, joilla pystyy vähän liikuskelemaan olisi hyvät. Paikalle saa tulla vain kahvittelemaan, rupattelemaan ja viettämään mukavaa aikaa muiden ikätovereiden kanssa.

Tapahtuma on suunnattu kaikille eläkeläisille eli mummot, mummit, mummat, ukit, vaarit, papat ja muut eläkepäiviä viettävät ovat erittäin lämpimästi tervetulleita!

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Lopen kunnan, Lopen paikallistoimijoiden, Hämeen Liikunta ja Urheilu ry sekä Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n kanssa.

Ilmoittaudu mukaan liikuntaneuvontaan laittamalla sähköpostia tai soittamalla ma-pe klo 9-15 välisenä aikana

Veera Tulonen

liikuntakoordinaattori

Liikuntaneuvonnan käynnistäminen Lopella -hanke