Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta

Lopella järjestetään maksullista koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa aamuisin pääsääntöisesti klo 7–9 ja iltapäivisin klo 13–17 välillä. Toiminnan kohderyhmänä ovat 1.- ja 2. vuosiluokkien oppilaat sekä sellaiset 3.–9. vuosiluokkien oppilaat, joille on tehty erityisen tuen päätös sekä pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaat.

Lukuvuoden aikana koulujen loma-aikoina koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa ei järjestetä.

Hakeminen

Lukuvuodelle 2022 – 2023 koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan haetaan sähköisellä lomakkeella Wilman kautta. Ilmoittautumisaika koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan lukuvuodelle 2022 – 2023 päättyy 30.4.2022.

Ohjeet Wilman kautta toimitettavaan sähköiseen hakemukseen:

  1. Kirjaudu sisään Wilmaan selaimen kautta https://loppi.inschool.fi/ (hakemuksia ei voi tehdä sovelluksen kautta)
  2. Valitse Hakemukset ja päätökset –> Luo hakemuksia ja päätöksiä
  3. Valitse oikea hakemuspohja (koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan hakemus)

Tarvittaessa paperinen hakemuslomake on tulostettavissa Lopen kunnan kotisivuilta. Täytetty lomake palautetaan lomakkeen alareunassa olevan ohjeen mukaisesti.

Koululaisten aamu- ja Iltapäivätoimintaan voi hakea kesken lukuvuoden, jos kyseisen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan ryhmissä on vapaina paikkoja.

Kirkonkylän, Launosten ja Läyliäisten alueella aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään koulujen yhteydessä tai läheisyydessä sijaitsevissa tiloissa. Järjestämisessä huomioidaan ryhmäkoko ja muut toimintaan vaikuttavat tekijät. Joentaan, Kormun, Länsi-Lopen ja Pilpalan kouluilla aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään koulun tiloissa.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan ryhmä perustetaan edellyttäen, että aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuvien lasten määrä on vähintään seitsemän (7). Vähimmäisryhmäkoko huomioidaan erillisinä aamupäivätoiminnassa ja iltapäivätoiminnassa.  Mikäli ryhmäkoko putoaa toimintavuoden aikana alle seitsemän (7) oppilaan rajan, ryhmä lakkautetaan lukukauden lopussa.

Hoitoaika, hoitoajan muutos tai paikan irtisanominen

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta tarjotaan joko enintään 4 tuntia päivässä tai yli 4 tuntia päivässä. Maksu määräytyy huoltajien ennalta varaaman päiväkohtaisen tuntimäärän mukaisesti.

Huoltajat voivat muuttaa kesken lukuvuoden hoitoaikaa toimittamalla APIP-toiminnan toiminta-ajan muutos ja irtisanoutuminen – lomakkeen päiväkodin johtajalle tai kunnantalolle. Muutos astuu voimaan aina kuukauden alusta.

Lukuvuoden aikana huoltaja voi irtisanoa aamu- ja iltapäivätoimintapaikan kirjallisesti viimeistään lopettamista edeltävän kuukauden aikana.

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan lomakkeisiin pääset tästä linkistä.

Maksut

Tiedote huoltajille APIP-toiminnan asiakasmaksuista

Lisätietoja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnasta antaa kyseisen alueen päiväkodin johtaja tai varhaiskasvatuspäällikkö