Harrastamisen Suomen malli

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen.

Harrastamisen Suomen malli on käytössä 235 kunnassa. Harrastustarjontaa järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen. Toimintamalli suunnitellaan, rakennetaan ja kokeillaan yhdessä harrastuksia tuottavien tahojen kanssa. Avustukset myöntää aluehallintovirasto.

 • Minecraft-kerho 3.-6.-luokkalaisille
  Minecraft-kerhossa pääset rakentamaan mielenkiintoisia maailmoja uusien pelikavereiden kanssa, ratkomaan erilaisia haasteita survivalissa ja ennen kaikkea pelaamaan mukavassa porukassa. Kerhossa jokainen pääsee toteuttamaan itseään eikä osallistuminen vaadi ennakko-osaamista pelistä. Liity mukaan positiiviseen peliporukkaan ja hyppää Minecraftin syvään päätyyn!

  Maanantaisin klo 15-16 Ilmoittaudu tästä maanantain kerhoon
  Tiistaisin klo 15-16 Ilmoittaudu tästä tiistain kerhoon
  Torstaisin klo 15-16 Ilmoittaudu tästä torstain kerhoon

 • Monitoimikerhoissa puuhataan kaikkea kivaa eri teemojen parissa, teemoina mm. lemmikit, kuvataide, käsityöt, leikki ja liikunta sekä leivonta. Monitoimikerhot ovat osallistujille ilmaisia. Kerhoon otetaan max. 15 lasta ja 5 kerholaisella kerhot alkavat. Kerhot alkavat viikolla 36. Ilmoittaudu tästä monitoimikerhoihin

  Maanantaisin klo 14-16 Läyliäisten koululla 3.-6.-luokkalaisille
  Tiistaisin klo 11.45-14.30 Kormun koululla 1.-6.-luokkalaisille
  Keskiviikkoisin klo 14-16 Joentaan koululla 1.-6.-luokkalaisille
  Torstaisin klo 14-16 Lopen yhtenäiskoululla 3.-6.-luokkalaisille
  Perjantaisin klo 13-15 Länsi-Lopen koululla 1.-6.-luokkalaisille

 • Pilpalan monitoimikerhossa liikutaan, leivotaan, väritellään, piirrellään, askarrellaan ja pelataan pelejä sekä luetaan. Tavoitteena on myös tehdä 1-4 vierailua lasten toivomaan paikkaan. Kerhoon mahtuu max. 12 lasta ja se on avoin kaikille koulun oppilaille ikään katsomatta ja myös muille kuin Pilpalan koulua käyville oppilaille. Ilmoittautuminen Anulle 040 3639287.

  Keskiviikkoisin klo 13.30-16.00 Pilpalan koulun sisä-  ja ulkotiloissa sekä välillä ennalta sovitusti Pirteeksin kotitilalla Kieppirinne 15:sta.

 • Kirjaston lautapelikerho on yläkoululaisille suunnattu kerho, missä pelataan hieman haastavampia lautapelejä yhdessä mukavassa seurassa. Pelit ovat tyyliltään yhteistyöpelejä, roolipelejä tai strategiapelejä. Pelien kielinä ovat suomi ja englanti. Kerhoon mahtuu viisi pelaajaa. Kerho alkaa viikolla 36. Ilmoittautuminen kirjaston Marille tekstiviestillä tai WhatsAppilla 040 662 8066.

  Parillisten viikkojen keskiviikkoina klo 16.30-17.30 Lopen kunnan kirjastolla

 • Parkour-kerhossa harjoitellaan parkourin tekniikoita ja kehonhallintaa. Parkour on hauska ja vauhdikas laji, mikä kehittää lihaskuntoa, ketteryyttä, liikkuvuutta, ponnistusvoimaa ja kehonhallintaa. Tunneilla opetetaan turvalliset tavat ja tekniikat, jotka siten saa siirrettyä omatoimiseen ulkoharjoitteluun. Parkour-tunneilla toimitaan ulkotiloissa sään salliessa. Kerhoon otetaan max. viisitoista 3.-6.-luokkalaista osallistujaa. Ohjaajana toimii Manteli Oy:n ammattitaitoinen ohjaaja Jouni Mustamaa. Kerho alkaa viikolla 38. Ilmoittautuminen nuorisotoimen Aliisalle tekstiviestillä tai WhatsAppilla 050 373 5982.

  Tiistaisin klo 15.30-16.30 Läyliäisten koulun pihalla ja lähiympäristössä/ huonolla säällä koulun liikuntasalissa

 • Kiipeilykurssi, osana harrastamisen Suomen mallia

  Kevään ensimmäisen kurssin ilmoittautuminen alkaa 14.12.2022 klo 9.00 KURSSI ON TÄYNNÄ!

  Ajankohta: maanantaisin 16.1.-20.3.2023
  Kellonaika: klo 14-15
  Paikka: Elmolan liikuntahalli
  Kenelle: 1.-2.-luokkalaisille

  Kiipeilykurssilla on mahdollista tutustua seinäkiipeilyn alkeisiin kerran viikossa kevään ensimmäisen jakson ajan. Harjoittelemme mm. valjaiden pukemista, pudottautumista, reittivalintoja ja itsensä voittamista.

  Kiipeilykurssille osallistuminen on mahdollista ainoastaan huoltajan kirjallisella suostumuksella (ilmoittautumislomake).

  Aiempaa kiipeilytaustaa ei tarvita. Mukaan tarvitset sisäliikuntavarusteet, sisäkengät ja juomapullon. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
  Kurssille otetaan max. 8 lasta.

  Ohjaajina toimivat varmistuskurssin käyneet Mikko Simola ja Satu Suomalainen

  Ensimmäisen kurssin palautteita:
  – Oli tosi kivaa
  – Sain uusia kavereita
  – Lisää tämmöisiä kursseja
  – Haluaisin vielä uudelleen kiipeilykerhoon

  Kevään toinen kurssi 1-6 luokkalaisille 30.3. – 11.5. klo 15-16. Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin keväällä.

  Lisätietoja:

  Satu Suomalainen
  liikunnanohjaaja
  puh. 040 716 6235
  satu.suomalainen@loppi.fi

 • Olisitko sinä, yrityksesi tai yhdistyksesi valmis lähtemään mukaan ohjaajaksi Harrastamisen Suomen mallin toimintaan Lopella?

  Mikäli sinulla on osaamista ja ennen kaikkea halua ohjata lasten ja nuorten kerhotoimintaa niin ota yhteyttä Aliisaan 050 373 5982, aliisa.ketonen@loppi.fi. Kerron mielelläni lisää mahdollisuuksista.

  Ohjaajien palkkiot/ kulut korvataan erikseen tehtävän sopimuksen mukaan hankkeen määrärahoista.