Lopen uusi brändi on yhdessä tehty

7.6.2023 Viestintä

Lopen brändi ja visuaalinen ilme ovat uudistuneet keväällä 2023. Brändityö tehtiin osallistavasti eri-ikäisiä asukkaita, päättäjiä ja yrittäjiä kuunnellen. Päättäjähaastatteluista, työpajoista sekä verkkokyselystä kerättyjen ideoiden, palautteiden ja keskustelujen pohjalta syntyivät ensimmäiset ehdotukset, jotka testasimme kuntalaisten pariin pystytetyssä pop-up-mainostoimistossa. 240 vastauksen pohjalta karsimme ehdotukset muutamaan visuaaliseen linjaan, jotka sitten hiottiin lopulliseen muotoonsa yhteistyössä kunnanvaltuuston päättäjien kanssa. Tuloksena on raikas, hyväntuulinen ja omannäköinen brändi-ilme: Lopelta hyvä.

Brändin elementtejä ovat logo, fontti ja kuvatyyli, joista syntyy visuaalinen ilme. Viestit ja puhetapa täydentävät kokonaisuuden, jolle brändi rakentuu. Lopen brändi pohjautuu kunnan strategiaan  ilmentäen ja vahvistaen kunnan luonnonläheisyyttä, yhteisöllisyyttä ja elinvoimaisuutta.

Visuaalisen ilmeen keskeinen elementti on Loppi-tekstilogo. Tekstilogon lisäksi käytössä on pyöreä leimasinlogo, jota tullaan käyttämään esimerkiksi t-paidoissa ja muissa Loppi-tuotteissa. Logossa esiintyvää sydän i-pistettä voi käyttää eri brändiväreissä.

Lopen värit on poimittu luonnosta. Tummansininen pääväri vesi tuo ilmeeseen arvokkuutta ja jämäkkyyttä. Luonto on keväisen vihreä kasvun ja elinvoiman väri. Lempeät aurinko ja kanerva sopivat tehosteväreiksi ja vaalea peruna suurille pinnoille.

Lopen kunnalle ei ole määritetty varsinaista slogania. Sen sijaan kunnan käyttöön on laadittu erilaisia tilanne- ja kohderyhmäkohtaisia viestejä, joita voidaan käyttää eri yhteyksissä kunnan logon tai muiden tunnusten kanssa. Viestit mukailevat loppilaista persoonaa ja puhetapaa, joka on suora, selkeä ja rennon asiallinen.

Uusi visuaalinen ilme otetaan käyttöön kunnan ilmoituksissa ja painotuotteissa sitä mukaa kun niitä uusitaan. Myös kunnan verkkosivut uusitaan kesäkuun aikana uuden ilmeen mukaisiksi.

Yhteistyökumppanina brändin luomisessa on toiminut Mainostoimisto KMG Turku.

Lopen brändin esittely

Tutustu brändiin ja visuaaliseen ilmeeseen videolla.

Eija Heinonen

viestintäsuunnittelija