Monen nuoren perheen tuki ja turva Merja Ravantti on uusi Lopen Uupunut 

14.12.2022

Neuvolaterveydenhoitaja Merja Ravantti on järjestyksessään 28. Lopen Uupunut. Hän sai tunnustuksensa keskiviikkona kiireisen työpäivän keskellä. Jo aikaisemmin sovitut vastaanotot eivät mahdollistaneet perinteisen juhlahetken pitämistä.  Niinpä kulttuuri-ja vapaa-aikapäällikkö Tuula Pirinen ja Lopen Uupunut -äänestyksen vuonna 1995 ideoinut toimittaja Kare Asp kävivät viemässä kunniakirjan ja jouluiset kukat.

Huomiointi ei pääty tähän. Keväällä tai kesällä saa Merja Ravantti istuttaa oman puunsa Lopen uuden urheiluhallin vierellä olevaan Uupuneiden puistoon.

– Oli melkoinen yllätys. Ensin yllätti se, että nimeni oli ehdokkaiden listalla. Ja nyt tämä tulos äänestyksessä, jossa ajattelin että on niin paljon hyviä ehdokkaita.

Merja Ravantti tuli Lopelle työskentelemään  32 vuotta sitten. Hänen tehtäväkenttänään ovat äitiysneuvola, lastenneuvola ja perhesuunnittelu (Kirkonkylän, Vojakkalan, Räyskälän ja Topenon alueet). Ravanttia ehdottivat uupuneeksi hänen työhönsä tykästyneet nuoret perheet.

Lopen Uupuneen äänestyksen toteuttivat perinteisesti Loppi-Seura, Lopen Lukio sekä Aamuposti-lehti, Aamuposti Viikko ja Lopen Lehti. Ääniä annettiin kaikkiaan 179. Niistä sähköisesti tuli 109 ja eri tilaisuuksissa kiertäneeseen äänestyslaatikkoon 70 paperiääntä.

Ehdokkaista yhdeksän sai yli kymmenen ääntä. Omat ehdokkaat-äänestäjiä oli yhdeksän.

Eniten ääniä kerännyt Merja Ravantti sai 26 ääntä. Toiseksi sijoittui avustuskuljetuksia Ukrainaan järjestänyt Jarmo Pikkarainen 23 äänellä, Koski-Cafe Myllyn puuhaaja Mirva Leinonen oli kolmas 21 äänellä. Muita hyvin ääniä saaneita eli viiden kärjessä olivat myös 18 ääntä saaneet Anne ja Ari Seppälä sekä Tuomas Hynynen.

teksti Kare Asp