Sinua varten

Tältä sivulta löydät kootusti keskeisimmät Lopen nuorten tukipalvelut ja hyödyllisiä linkkejä mieltä askarruttaviin asioihin.

Nuorisopalvelut

Nuorisopalveluiden tavoitteena on tarjota nuorille mahdollisuus yksilölliseen, turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin matalalla kynnyksellä. Palvelumme sopivat kaikille ala-asteesta varhaisaikuisuuteen. Muun vapaan ja ohjatun toiminnan ohella pohdimme nuorten kanssa ratkaisuja heitä askarruttaviin asioihin sekä ohjaamme heidät tarvittaviin palveluihin. Meihin voi ottaa yhteyttä jo ennen kuin ongelma on syntynyt.

Ohjaamo

Ohjaamo on monialainen matalan kynnyksen palvelu- ja kohtaamispaikka nuorille aikuisille. Ohjaamossa on tarjolla tietoa, neuvontaa, ohjausta ja ajatusten vaihtoa ammattilaisen tuella. Palvelu on ilmainen, anonyymi ja meille voit tulla ilman ajanvarausta. Ohjaamo auttaa muun muassa työllistymiseen, opiskeluun, asumiseen, elämiseen ja elämänhallintaan liittyvissä kysymyksissä.

Lopen Ohjaamossa sinua auttavat muun muassa TE-asiantuntija, sosiaaliohjaaja, etsivä nuorisotyöntekijä, opinto-ohjaaja, nuoriso-ohjaaja, nuorten terveydenhoitaja ja suuhygienisti. Lisäksi Ohjaamosta saa etäyhteyden esimerkiksi asumisneuvontaan ja Kelaan.

Ohjaamon palvelut on tarkoitettu kaikille alle 30-vuotiaille nuorille aikuisille ja aikuistuville nuorille sekä heidän läheisilleen.

Ohjaamo Loppi

Tiistaisin 13.30 – 16.30
Loppi, Kunnantalon kohtaamispaikka.
Yhdystie 5, 12700 Loppi

Ohjaamo palvelee myös sähköisten kanavien kautta

Puhelimessa, WhatsApilla ja tekstiviesteillä numerossa 040 663 8094
Sähköposti: ohjaamo@riihimaki.fi
Facebookista: Ohjaamo Riihimäen Seutu
Instagram: @ohjaamoriihimaenseutu
Chat palvelee Ohjaamot.fi –sivulla maanantaista torstaihin Ohjaamon ollessa avoinna. Jos Chat ei ole online, kannattaa jättää yhteydenottopyyntö, johon vastaamme mahdollisimman pian.
https://ohjaamot.fi/

Oppilas- ja opiskelijahuolto

Koulukuraattori

Koulukuraattori auttaa jos oppilaalla on vaikeuksia koulunkäynnissä esim. koulupinnaus, kiusaaminen tai koulun/luokan vaihtumisesta syntyvät ongelmat. Koulukuraattorin luokse voit mennä juttelemaan mieltä painavista asioista ja hän on vaitiolovelvollinen.

Sari Arola kuraattori  019 758 6276  sari.arola@omahame.fi
vastaanotto Lopen yhtenäiskoulun tiloissa

Psykiatrinen sairaanhoitaja

Psykiatrisen sairaanhoitajan eli psyykkarin tehtäviin kuuluu auttaa ja tukea nuoria tunne-elämän ja mielen asioissa. Lisäksi psykiatrinen sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen arvion ja ohjaa tarvittaessa nuoren oikean avun piiriin. Psyykkari toimii koulun arjessa nopealla ja matalalla kynnyksellä.

Emmi Taipale Psyykkari 040 592 1127  emmi.taipale@omahame.fi

Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveys- ja päihdepalvelut tarjoavat sinulle apua päihde- tai muihin riippuvuuksiin sekä niihin liittyviin elämänhallintaongelmiin. Tavoitteena on ehkäistä ja vähentää päihteiden ongelmakäyttöä sekä erilaisiin riippuvuuksiin liittyviä sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut tukevat selviytymistäsi niissä elämäntilanteissa, joissa päihteiden käyttö tai muut riippuvuudet haittaavat sinun, perheesi tai yhteisön elämää.

Päihdepalveluita Riihimäellä tarjoavat Nuortentalo Nuppi ja Tiilikadun kuntoutumisyksikkö. Lisäksi Riihimäellä toimii AA-ryhmiä ja Al-anon-ryhmä. Lähimmät NA-ryhmät ovat tällä hetkellä Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa ja Lahdessa.

Nuortentalo Nuppi Junailijankatu 14, Riihimäki
palveluohjaus ja päivystys 019 758 4242

Tiilikadun kuntoutumisyksikkö
Tiilikatu 4, Riihimäki p.050 455 2538

Hyödyllisiä linkkejä