Lopen opisto

Tervetuloa opiskelemaan Lopen opistoon!

Lukuvuoden 2024-2025 kurssiohjelmaan voit tutustua 27.5.2024 alkaen: https://uusi.opistopalvelut.fi/loppi/fi/
Samalla sivustolla voit myös ilmoittautua kursseille 4.6.2024 klo 9.00 lähtien koko lukuvuoden ajan. Voit myös ilmoittautua puhelimitse 019 758 6032 (opistosihteeri) tai 019 758 6770 (rehtori).
Painettu opinto-ohjelma jaetaan Lopen alueen kotitalouksiin 29.5.2024. Luethan ilmoittautumisohjeet huolellisesti.

Lopen opistossa voit opiskella koko lukuvuoden kestävillä tai lyhytkursseilla mm. liikuntaa, tanssia, kuvataidetta, musiikkia, teatteria ja kirjoittamista, kädentaitoja, kieliä, tietotekniikkaa ja hyvinvointia.

Lopen opiston kurssit ja luennot ovat avoimia kaikille, myös muiden kuntien asukkaille.

Löydä itsesi Lopen opistosta!

Löydä itsesi Lopen opistosta!

 • Ilmoittautuminen kansalaisopiston kursseille alkaa tiistaina 4.6.2024 klo 9.00.

  Voit ilmoittautua kursseille koko lukuvuoden ajan osoitteessa Lopen opisto (opistopalvelut.fi)

  • Ilmoittautuminen on sitova
  • Opiskelijat otetaan kursseille ilmoittautumisjärjestyksessä
  • Kurssille osallistumisesta ei tule erillistä kutsua, mutta saat halutessasi vahvistuksen ilmoittumisesta sähköpostiisi
  • Talleta itsellesi kurssin ajankohta, paikka ja kellonaika
  • Jos kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle. Tarjoamme varasijalla oleville ilmoittautumisjärjestyksessä mahdollisia vapautuvia kurssipaikkoja. Varasijalla oleva maksaa kurssimaksun vain, jos hän ottaa vapautuneen paikan vastaan

  Kaikille kursseille tulee ilmoittautua ennakkoon.

  Ilmoittautuminen opiston kursseille tapahtuu

  Et voi ilmoittautua

  •  sähköpostilla
  • puhelinvastaajaan jätetyllä viestillä
  • tekstiviestillä
  • sosiaalisen median kautta
  • tuntiopettajan kautta
  • ns. tutustumiskertoja ei ole. Et voi osallistua kurssille ennen ilmoittautumista

  Kurssille ilmoittautuessasi varaudu antamaan seuraavat tiedot: kurssin nimi (löytyy opinto-ohjelmasta), nimesi, koko henkilötunnus, kotikunta, osoite, puhelinnumero, mahdollinen sähköpostiosoite, koulutustausta (perusaste/toinen aste/korkea aste) ja pääasiallinen toiminta (työllinen / työtön / opiskelija / eläkeläinen / muu). Ilmoita erillinen laskutusosoite, jos maksaja on joku muu (lasten kohdalla huoltajan tiedot). Jos ilmoitat itsesi ohella kurssille jonkun muun, sinulla täytyy olla myös hänestä kaikki tiedot.

  Kurssien toteutuminen

  • Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään kuusi henkilöä viikkoa ennen kurssin alkamispäivämäärää
  • Jos ilmoittautuneiden lukumäärä jää alle minimin, kurssi perutaan viikkoa ennen sen suunniteltua alkamista. Peruttavalle kurssille ilmoittautuneille tiedotetaan asiasta etupäässä tekstiviestillä
 • Miten peruutus tai keskeyttäminen tehdään?

  • Peru kurssi toimistoon opistosihteerille viikkoa ennen kurssin alkamista puhelimitse tai sähköpostilla. Tällöin kurssimaksua ei veloiteta
  • Jos haluat keskeyttää kurssin sen alkamisen jälkeen, laskutamme koko kurssimaksun. Jos perut kurssin alle 7 päivää ennen kurssin alkua, laskutamme koko kurssimaksun. Tee kurssin keskeytys puhelimitse tai sähköpostilla toimistoon.
  • Kurssimaksua ei palauteta

  Mikä ei ole kurssin perumista?

  • Kurssin kokoontumiskerroilta pois jääminen
  • Perumisen ilmoittaminen tuntiopettajalle tai toiselle kurssilaiselle
  • Peruminen sosiaalisen median kautta
  • Puhelinvastaajaan viestin jättäminen tai tekstiviesti
  • Peruuttamattomista kursseista laskutamme koko kurssimaksun!

  Opisto peruu tai keskeyttää kurssin

  • Opisto peruu kurssin, jos viikkoa ennen sen alkamista ilmoittautuneita on alle kuusi henkilöä. Ilmoittaudu kurssille siis hyvissä ajoin
  • Opisto voi keskeyttää kurssin, jos toistuvasti kurssin kokoontumiskerroille osallistuu alle kuusi henkilöä
  • Opistosta riippumattomista syistä kurssit voidaan myös perua tai keskeyttää
 • Ilmoittautuessasi kurssille sitoudut maksamaan kurssimaksun, joka on merkitty opinto-ohjelmaan kurssin kohdalle. Tutustu kurssin sisältöön huolellisesti, ja kysy tarvittaessa lisätietoja opistosta. Maksuttomia tutustumiskertoja ei ole.

  Lasku lähetetään kotiosoitteeseen tai ilmoitettuun laskutusosoitteeseen. Jos laskussa on epäselvyyksiä, ota välittömästi yhteyttä opiston toimistoon p. 019 758 6032 tai 019 758 6770. Maksamaton lasku menee perintään.

  Kurssimaksun voi maksaa myös SmartumPaylla ja ePassilla ilmoittautumisen yhteydessä, sekä Smartum-seteleillä Palvelupiste Rosamundassa.

  • Smartum: kirjaa henkilötietosi ilmoittautumislomakkeelle ja lähetä ilmoittautuminen. Sen jälkeen avautuvalla sivulla on Smartumin logo, jota klikkaamalla pääset kirjautumaan omalle saldotilillesi.
  • ePassi: kirjaa henkilötietosi ilmoittautumislomakkeelle ja lähetä ilmoittautuminen. Sen jälkeen avautuvalla sivulla on kurssin nimen kohdalla Kulttuuripassi/Sporttipassi -logo, jota klikkaamalla pääset kirjautumaan ePassin tilillesi.
  • SmartumPay: valitse sovelluksessa käyttöpaikaksi Lopen opisto ja maksa kurssi
  • Smartum-seteli -maksu: maksetaan Palvelupiste Rosamundassa (Kunnankirjasto, Kauppatie 3).
  • Smartum ja ePassi ovat henkilökohtaisia, joten niillä ei voi maksaa lasten tai muiden perheenjäsenten kurssimaksuja.
  • Edut eivät käy mm. seuraaviin kursseihin: kieli-, ruoka-, tietotekniikka- ja yhteiskunnallisten aineiden kurssit.

  Alennukset

  Työttömät, eläkeläiset ja kokoaikaiset opiskelijat saavat 30 % alennuksen koko lukuvuoden kestävien kurssien kurssimaksusta lukuun ottamatta Opetushallituksen tukemia koulutuksia, joissa on alennettu hinta. Rintamatunnuksen omaavat veteraanit on vapautettu kurssimaksuista.

  Alennukseen oikeuttava todistus käydään esittämässä opiston toimistossa tai muulla sovitulla tavalla kurssin alkuun mennessä. Opiskelija on oikeutettu vain yhteen alennukseen kurssia kohti.

  Opetushallitus tukee joidenkin ryhmien kuten eläkeläisten ja työttömien opiskelua niin sanotulla opintoseteliavustuksella. Myönnetty avustus on huomioitu opintoryhmien kurssimaksuissa ja siitä on maininta kurssin kuvauksessa. Tuki painottuu terveyden ja aktiivisuuden edistämiseen.

  Kaikukortti: Valtakunnallinen Kulttuuria kaikille ry. on kehittänyt Kaikukortin. Kanta-Häme otti Kaikukortin käyttöön huhtikuussa 2020. Lopella Kaikukortin käyttöä koordinoi OmaHäme, ja sisällöntuottajina ovat Lopen opisto sekä kunnan liikuntatoimi. Yli 16-vuotias sosiaalitoimen asiakas saa halutessaan Kaikukortin, jolla voi ilmoittautua mille tahansa Lopen opiston kurssille ilmaiseksi. Kortti on käytävä esittämässä opiston toimistossa kurssin alkuun mennessä. Voit myös lähettää kuvan kortista opistosihteerille sähköpostiin paivi.nurmi(at)loppi.fi

  Näin perut osallistumisesi maksutta

  Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkamista opiston toimistoon p. 019 758 6032 tai p. 019 758 6770 tai ilmoittautumissivun omissa tiedoissa. Ilmoittautumissivulle pääset myös sähköpostiin tulleesta vahvistuksesta klikkaamalla kohtaa “Tarkista ilmoittautumistiedot”.

  Huomioithan, että laskun maksamatta jättäminen, opettajalle ilmoittaminen tai kurssilta poisjääminen ei ole peruutus. Jos perut osallistumisesi 7 päivän jälkeen, sinulta veloitetaan koko kurssimaksu.

 • Vapaan sivistystyön oppilaitos

  Lopen opisto on monipalveluopisto, jonka tehtävänä on kunnan ainoana aikuisoppilaitoksena järjestää laadukasta ja laaja-alaista opetusta elinikäisen oppimisen periaatteen mukaisesti eri puolilla kuntaa ja erilaisille kohderyhmille. Opisto järjestää myös lasten opetusta kuvataiteessa ja musiikissa.
  Opisto on Lopen kunnan omistama oppilaitos, jonka toimintaa ohjaa ja valvoo Opetushallitus. Hallinnosta vastaa sivistyslautakunta.

  Kurssiarviointi

  Kurssin puolivälissä tai sen päätyttyä lähetämme kaikille ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostisoitteensa antaneille kurssiarvioinnista kyselyn.

  Opiskeluoikeus ja vakuutusturva

  Opiston kurssit ja luen­not ovat avoimia kaikille, myös muiden kuntien asukkaille. Lopen kunnalla on kuntalaisten vapaaehtoinen tapaturmavakuutus, joka on voimassa kunnan järjestämän toiminnan aikana Suomessa. Vakuutus ei koske ulkopaikkakuntalaisia.

  Vaikeavammaisten kuljetustuki

  Vaikeavammaiset voivat hakea kuljetustukea, josta lisätietoja saa sosiaalitoimistosta.

   

  Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 • Mikä on opintosetelikurssi?

  Kansalaisopisto on saanut opintoseteliavustusta korvaamaan aikuisopiskelusta perittäviä maksuja vapaan sivistystyön tutkintoon johtamattomassa koulutuksessa. Joidenkin kurssien kurssimaksua on alennettu avustuksen johdosta.

  Voiko kurssille tulla kokeilemaan ennen ilmoittautumista?

  Ei voi, opistolla ei ole ilmaisia kokeilukertoja. Opiston ja kurssia opettavan tuntiopettajan on tiedettävä etukäteen läsnäolijat kurssilla. Vakuutukset koskevat vain kurssille ilmoittautuneita loppilaisia. Ulkopaikkakuntalaiset ilmoittautujat tulee huolehtia itse vakuutusturvaan.

  Olen ilmoittautunut kurssille. Tuleeko opistolta erikseen muistutus kurssin alkamisesta?

  Erillistä tiedotetta kurssin alkamisesta ei lähetetä. Laita siis kurssin aika ja paikka itsellesi muistiin. Opistosta otetaan yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai siihen tulee jotain muutoksia.

  Olen eläkeläinen/opiskelija/työtön, miten saan alennuksen kurssimaksusta?

  Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät saavat 30 % alennuksen koko lukuvuoden kestävien kurssien kurssimaksusta lukuun ottamatta Opetushallituksen tukemia koulutuksia, joissa on alennettu hinta. Rintamatunnuksen omaavat veteraanit on vapautettu kurssimaksuista.

  Eläkeläisalennuksen saavat vuonna 1959 tai sitä ennen syntyneet opiskelijat automaattisesti. Mikäli olet nuorempi eläkeläinen, käy näyttämässä eläkeläiskorttisi opiston toimistolla elokuussa, tai sovi joku muu tapa sen todentamiseen.

  Työttömän alennuksen saa toimittamalla todistuksen työnhaun voimassaolosta. Todistuksen saa TE-toimiston Oma asiointi – verkkopalvelusta ja se toimitetaan opiston toimistoon ennen kurssin alkamista. Laskutuksen jälkeen alennusta ei enää huomioida.

  Opiskelija-alennuksen saa kokoaikainen opiskelija esittämällä opiskelijakortin tai oppilaitoksesta saatavan opiskelijatodistuksen ennen kurssin alkua. Laskutuksen jälkeen alennusta ei enää huomioida.

  Haluan maksaa ePassilla tai Smartumilla. Miten toimin?

  Smartum: Kirjaa henkilötietosi ilmoittautumislomakkeelle ja lähetä ilmoittautuminen. Sen jälkeen avautuvalla sivulla on Smartumin logo, jota klikkaamalla pääset kirjautumaan omalle saldotilillesi.

  ePassi: Kirjaa henkilötietosi ilmoittautumislomakkeelle ja lähetä ilmoittautuminen. Sen jälkeen avautuvalla sivulla on kurssin nimen kohdalla Kulttuuripassi/Sporttipassi -logo, jota klikkaamalla pääset kirjautumaan ePassin tilillesi.

  Smartumseteli -maksu: maksetaan Palvelupiste Rosamundassa (Kunnankirjasto, Kauppatie 3).

  SmartumPay: valitse sovelluksesta käyttöpaikaksi Lopen opisto ja maksa kurssi

  Jos maksamisessa on ongelmia, ole yhteydessä opiston toimistoon. Älä odota opiston laskua, sillä laskun lähdettyä niitä ei voi enää maksaa seteleillä/kortilla.

  Muistathan, että liikunta-ja kulttuurisetelit ovat työnantajasi myöntämä henkilöstöetu. Siksi opisto ei voi palauttaa kurssimaksuasi sinulle rahana, vaan kurssin peruuntuessa ehdotamme sinulle samanhintaista tai vaihtoehtoista kurssia.

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Jos et, ota yhteys Lopen opistoon toimistoon joko soittamalla p. 019 758 6032 (opistosihteeri) tai  019 758 6770 (rehtori).

   

 • Lopen yhtenäiskoulu ja lukio, Opintie 2, Loppi

  Kirjasto, Kauppatie 3

  Kunnantalo, Yhdystie 5

  Kuntala, Holvitie 4

  Launosten koulu, Kartanontie 8

  Läyliäisten koulu, Koulutie 8

  Läyliäisten kudontatila, Karkkilantie 247

  Pilpalan koulu, Hunsalantie 3

 • Lopen opiston ilmoittautumisjärjestelmän tietosuojaseloste
  Päivitetty 7.7.2022

   

  Huomioita henkilötietojesi käsittelystä ilmoittautumisen yhteydessä
  Pääasiallinen käyttötarkoitus:

  1.       Lopen opisto järjestää vapaan sivistystyön mukaisesti kursseja ja luentoja. Niihin osallistuakseen opiskelijan tulee ilmoittautua Lopen opistoon.

  ·         Opiskelijan henkilötietoja tarvitaan, jotta voimme lisätä opiskelijan valitsemilleen kursseille. Henkilötietoja tarvitsemme kurssilaskutusta varten, kurssin sähköisen päiväkirjaan läsnäolon merkintää varten, mahdollisiin kurssitodistuksiin, Koski-tietovarantoon mahdollisten suoritettujen opintopisteiden siirtämiseen ja tilastointiin

  ·         Tilastokeskus kerää anonyymissä muodossa vuosittaiset opiskelijamäärät, koulutustaustat, pääasiallinen toiminta (työllinen, työtön, eläkeläinen, opiskelija tai muu) ja kansalaisuus. Tilastokeskus ei yksilöi henkilötietoja. Opetushallitus kerää vuosittain tiedot Lopen opiston tuntimääristä

  ·         Jos opiskelija on alaikäinen, rekisteriin tallennetaan huoltajan tiedot, jotta voimme kohdentaa kurssilaskutuksen oikein

  ·         Ilmoittautumisen yhteydessä kysymme myös opiskelijalta kuvauslupaa. Jos opiskelija antaa kuvausluvan, voimme kuvata opiskelijaa kursseilla, luennoilla, näyttelyissä ja konserteissa. Käytämme kuvia mahdollisesti kotisivuillamme, Peda.netissä, somessa ja lehdistötiedotteissa

   

  2.       Lopen opiston tuntiopettajien henkilötietoja tarvitsemme palvelussuhteen muodostamista varten sekä palkanmaksuun, matkakorvausten asiatarkastukseen ja hyväksymiseen Norlic Ontimessa, sekä mahdollisten työtodistusten, kurssitodistusten ja palvelussuhdetodistusten antamiseen.

  Käsittelijät:

  ·         Kurssien tuntiopettajat näkevät sähköisestä päiväkirjastaan opiskelijoiden nimet. Jokaisen kokoontumiskerran kohdalle tuntiopettaja merkitsee, onko opiskelija ollut oppitunnilla läsnä vai ei

  ·         Lopen opiston opistosihteeri ja rehtori näkevät opiskelijan ilmoittamat henkilötiedot. He ottavat opiskelijoiden ilmoittautumisia ja muuttuneita yhteystietoja vastaan. Lisäksi laskutustiedot siirtyvät Hetapalvelut Oy:lle lyhytkurssien päätyttyä. Koko lukuvuoden kurssimaksujen laskutustiedot siirretään Hetapalvelut Oy:lle kahdessa erässä lukukausien päättyessä. Opiskelijat voivat pyytää kurssitodistuksen toimistolta

  ·         Maksamattomia kurssimaksuja ja niihin liittyviä henkilötietoja käsittelee Revire Perintä Oy

  Säilytysaika:

  ·         Kurssien päiväkirjat säilytetään pysyvästi.

  ·         Erilaisten tapahtumien aikana kerättyjen paperisten ilmoittautumislomakkeiden säilytysaika on vuosi.

  Lisätietoja:

  Lopen opiston toimisto.

  Lue lisää henkilötietojesi käsittelystä ja tutustu tehtäväkohtaisiin tietosuojatiedotteisiin  https://www.loppi.fi/kunta-ja-paatoksenteko/tietosuojaseloste/

   

   

   

   

   

Yhteystiedot

Anu Ylimäki

Rehtori

Lopen opisto, Hausjärven kansalaisopisto

Päivi Nurmi

Opistosihteeri

Lopen opisto, Hausjärven kansalaisopisto