Melkuttimen kierto

Pysäköintipaikan osoite: Tauluntie 142 (Huomioithan, että Melkuttimien rantaan johtavat tiet on suljettu puomeilla)

Melkuttimen alueella on Iso-Melkuttimen ympäri kiertävä noin viiden kilometrin pituinen rengasreitti. Tauluntien pysäköintipaikalta lähtiessä reitti on noin 7 km pituinen.

Reittimerkinnät pysäköintialueelta rantaan asti on tehty Hämeen Ilvesreitin keltaisilla opasteilla (n. 1km) ja järven ympäri kulkee sinisillä opasteilla merkitty 5,3 km rengasreitti. Melkutin soveltuu myös melontaan (huomioithan, että parkkipaikalla on puomit rantaan johtavilla teillä), maastopyöräilyyn, snorklaamiseen ja sukeltamiseen. Reitin varrella on mahdollista yöpyä teltassa tai laavulla.

Reitti soveltuu aloitteleville retkeilijöille ja lapsiperheille. Reitillä on muutamia jyrkempiä nousuja ja laskuja. Huomioithan liikkuessasi luonnossa, että poluilla on kiviä, kantoja ja juuria, jotka voivat haitata matkan tekoa.

Reitiltä löytyy kaksi taukopaikkaa ja niiden yhteydessä kuivakäymälät:

  • Tuplalaavu, sijaitsee Iso-Melkuttimen itäpäässä
    (Karttakoordinaatit laavu N 60° 44.2114′ E 24° 5.1815′ )
  • Lepakkolaavu, sijaitsee Iso-Melkuttimen länsipäässä
    (Karttakoordinaatit N 60° 44.3053′ E 24° 3.4918′ )

Melkuttimen alueen reitit ovat osa Hämeen Ilvesreittiä, joka on yli 200 km:n mittainen Riihimäen, Lopen, Tammelan ja Hämeenlinnan alueilla kulkeva yhdysreitti (hameenvirkistysalueyhdistys.fi). Reitti on merkitty Hämeen Ilvesreitin tavoin keltaisin merkein ja Ilves-tunnuksin.

Huomioithan, että alueella on joka vuosi Poronpolun polkaisu tapahtuma syyskuun viimeisenä lauantaina.

Metsähallituksen kartat alueelta:
Melkuttimen kierto
Melkuttimen alueen reitit