Pääjärven rengasreitit

Parkkipaikan osoite: Härkätie 1128

Pääjärvellä on kolme eripituista rengasreittiä, joiden pituudet ovat 1,5 km, 4,5 km ja 7,5 km. Lyhimmät reitit soveltuvat hyvin myös lapsiperheille.

Lyhin reitti, laavulenkki 1,5 km kiertää parkkipaikalta laavulle ja takaisin sisältäen myös rannansuuntaista polkua. Maasto on helppokulkuista ja suhteellisen tasaista. Reitti on merkitty punaisilla merkeillä.

Keskimmäinen reitti Kynnysniemen kierto 4,5 km kiertää rannansuuntaista polkua, mutta vaihtelee myös mäntykankaasta upeaan koivikkoon ja sieltä vielä tiheään kuusikkoon. Matkan aikana on metsälampia ja suonsilmäkkeitä. Reitti on merkitty sinisillä merkeillä ja risteyksissä on opastus kynnysniemen lenkki.

Pisin reitti Pääjärven kierto 7,5 km kiertää Pääjärven ympäri vaihtelevassa maastossa. Reitti on merkitty oransseilla merkeillä ja risteyksissä on opastus Pääjärven kierto. (Pidemmälle vievät pitkokset ovat veden alapuolella, kun veden pinta nousee. Kulku onnistuu ilman kenkiä, syvimmillään vesi nousee sääreen asti.)

Reitiltä löytyy kaksi taukopaikkaa:

  • Tulipaikka
  • Laavu

Kuivakäymälä on sijoitettu parkkipaikalle.

Huomioitavaa: Parkkipaikka tulee nopeasti kohdalle. (Härkätie 1128), Moottorikäyttöisillä vesikulkuneuvoilla ajaminen on kielletty Pääjärvellä. Alue soveltuu melontaan ja pääosin myös haastavaan maastopyöräilyyn.

Karttakoordinaatit N 60° 47.5243′ E 24° 5.0408

Pääjärven reitit ovat osa Hämeen Ilvesreittiä, joka on yli 200 km:n mittainen Riihimäen, Lopen, Tammelan ja Hämeenlinnan alueilla kulkeva yhdysreitti (hameenvirkistysalueyhdistys.fi). Reitti on merkitty Hämeen Ilvesreitin tavoin keltaisin merkein ja Ilves-tunnuksin.

Metsähallituksen kartta alueelta:
Pääjärven reitit