Ojajärven reitti

Ojajoenkaari 32                                 Ojajoentie 114
Karttakoordinaatit:                         Karttakoordinaatit:
6734751.19 N                                        6736680.71 N
24524309.35 E                                     24525152.42 E

Ojajärven tuntumassa kulkee retkeilyreittejä, jotka kuljettaa kulkijan metsäpolkua pitkin Ojajärven rantaan ja sen lähistölle.

Valittavana on lähtöpaikka Ojajoentieltä 114 (uimarannan parkkipaikka) tai Ojajoenkaari 32.

Ojajärven uimapaikan parkkipaikalta lähtee lapsiperheille sopiva 1 km ympyräreitti metsän siimekseen, joka on merkitty punaisilla merkeillä sekä 1,4 km ympyräreitti, joka on merkitty sinisillä merkeillä. Jälkimmäinen reitti kulkee uimapaikan ympäristössä ja sen varrella on grillikatos (omat puut matkaan), huussi ja pukukoppi.  Reitit ovat vaihtelevaa maastoa tasaisesta polusta, kallion kupeeseen kulkevaa osuutta sekä joitain ylä- ja alamäkiäkin sopii reittien varrelle. Reitit voi myös yhdistää pidemmäksi 2,4 kilometrin reitiksi.

Reitiltä on yhteys Kirkonkylän suuntaan Lopen kantatien läheisyyteen, jonne reittiä pitkin matkaa noin 3 km. Reitti on vaihtelevaa maastoa Kilometrikallion reunaa pitkin kulkevaa osuutta muutamine siltojen ylityksineen. Yhdysreitin merkinnät ovat keltaisilla merkeillä. Ojajärven reitin voi myös aloittaa Kirkonkylän suunnalta ja kulkea kaikki reitit läpi sekä palata samaa polkua takaisin Kirkonkylän suuntaan, jolloin matkaa reitille kertyy noin 8,4 km.

Huomioitavaa:
Parkkipaikka Ojajoentie 114 (uimapaikan parkkipaikka) tai Ojajoenkaari 32.

Muuta:
Reitin varrella levähdyspaikat vain uimapaikan lenkillä.

Kartta alueelta:
Ojajärven reitti